Saturday, December 9, 2017

JADUAL KURSUS


JANUARI 2018


TARIKH & MASA
KURSUS
6/1/2018
 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 1 (RM16)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi  bonus kuih talam.
7/1/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
13/1/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN FOOD PART 2 (RM160)
Resipi : Pau Gebu, Cakoi, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang. Resipi bonus : Apam gula hangus dan donat. Tip dan panduan bisnes frozen food.

14/1/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

BISKUT RAYA PART 1 (RM160)
Resipi : Biskut Almond London, B.Tat Gulung, B.Tat Seri Nona, B.Semperit Klasik, B.Semperit Susu, B.Cip Coklat dan Biskut Oatmeal. Bonus – Cornflake Madu. Tip dan panduan bisnes biskut raya.
20/1/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad.
21/1/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

CONTINENTAL CAKE (RM160)
Resipi : Cara membuat Kek Span, Black Forest Cake, Blueberry Cake, Pecan Butterscotch dan Walnut Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek dengan Non-Dairy Whipping Cream.

27/1/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK COKLAT DAN BROWNIES (RM160)
Resipi:  Choc. Cake(Bakar), Kek Coklat Lembap (kukus), Blondies, Fudge Brownies, Choc. Walnut Brownies. Membuat Choc. Ganache untuk hiasan kek.
28/1/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

































FEBRUARI 2018


TARIKH & MASA
KURSUS
3/2/2018
 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH PART 2 (RM160)
Resipi : Kuih Nona Manis Pandan, Nona Manis Jagung, Kuih Kole Kacang, Talam Berlauk, Kuih Cara Berlauk, Kuih Lapis  dan Talam Tokyo.
4/2/2018
(Ahad)  
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KEJU (RM160)
Belajar kaedah Chill Cheese Cake dan Bake Cheese Cake.
Resipi : Cotton Cheese Cake, Marble Cheese Cake, Mini Cheese Cake dan Oreo Cheese Cake.
10/2/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg


ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.


11/2/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK BUDGET (RM160)
Anda akan diajar cara untuk mengira costing untuk menjual kek budget di bawah RM20. Belajar cara membuat kek span dan pelbagai design kek yang simple tetapi sedap menggunakan  Non Dairy Whipping Cream.

         17/2/2018
           (Sabtu)
   9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia,
Kuih Rengas (Kasturi), Apam Dot-Dot dan Puteri Ayu.
Tip dan panduan bisnes frozen food.
        18/2/2018
           (Ahad)
   9.30 pg – 2.30 ptg
BISKUT RAYA PART 2 (RM160)
Resipi : Biskut Snow Almond, B.Black & White Sesame, B.Toasted Coconut, Coklat Walnut, Red Pearl, Red Velvet dan Biskut Gajus. Tip dan panduan bisnes biskut raya.

No comments

Post a Comment

© RN Example
Maira Gall