JANUARI 2018
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
6/1/2018
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 1 (RM16)
Resipi :
Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan,
Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus
kuih talam.
|
7/1/2018
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM160)
Resipi :
Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut
dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese
Frosting.
|
13/1/2018
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD PART 2 (RM160)
Resipi : Pau
Gebu, Cakoi, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang. Resipi bonus
: Apam gula hangus dan donat. Tip dan panduan bisnes frozen food.
|
14/1/2018
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
BISKUT RAYA PART 1 (RM160)
Resipi :
Biskut Almond London, B.Tat Gulung, B.Tat Seri Nona, B.Semperit Klasik, B.Semperit
Susu, B.Cip Coklat dan Biskut Oatmeal. Bonus – Cornflake Madu. Tip dan
panduan bisnes biskut raya.
|
20/1/2018
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Tat
Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia
membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad.
|
21/1/2018
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
CONTINENTAL CAKE (RM160)
Resipi :
Cara membuat Kek Span, Black Forest Cake, Blueberry Cake, Pecan Butterscotch
dan Walnut Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek dengan Non-Dairy
Whipping Cream.
|
27/1/2018
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
KEK COKLAT DAN BROWNIES (RM160)
Resipi: Choc. Cake(Bakar), Kek Coklat Lembap
(kukus), Blondies, Fudge Brownies, Choc. Walnut Brownies. Membuat Choc.
Ganache untuk hiasan kek.
|
28/1/2018
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari
cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese
Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken
Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
FEBRUARI 2018
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
3/2/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH
PART 2 (RM160)
Resipi : Kuih Nona Manis Pandan, Nona Manis Jagung, Kuih
Kole Kacang, Talam Berlauk, Kuih Cara Berlauk, Kuih Lapis dan Talam Tokyo.
|
4/2/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA KEK
KEJU (RM160)
Belajar kaedah Chill Cheese Cake dan Bake Cheese
Cake.
Resipi : Cotton Cheese Cake, Marble Cheese Cake, Mini
Cheese Cake dan Oreo Cheese Cake.
|
10/2/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI
BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
11/2/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK BUDGET (RM160)
Anda akan diajar cara untuk mengira costing untuk
menjual kek budget di bawah RM20. Belajar cara membuat kek span dan pelbagai design
kek yang simple tetapi sedap menggunakan Non Dairy Whipping Cream.
|
17/2/2018
(Sabtu)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
FROZEN FOOD
PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap
Rangup, Samosa, Popia,
Kuih Rengas (Kasturi), Apam
Dot-Dot dan Puteri Ayu.
Tip dan panduan bisnes frozen
food.
|
18/2/2018
(Ahad)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
BISKUT RAYA
PART 2 (RM160)
Resipi : Biskut Snow Almond, B.Black & White
Sesame, B.Toasted Coconut, Coklat Walnut, Red Pearl, Red Velvet dan Biskut
Gajus. Tip dan panduan bisnes biskut raya.
|
No comments
Post a Comment